Bitki Esanslarının Şifalı Etkileri

  • ALTERNATİFTIP
  • Bitki Esanslarının Şifalı Etkileri için yorumlar kapalı
  • 941 kez görüntülendi

Bitki Esanslarının Şifalı Etkileri

Bitki Esanslarının Şifalı Etkileri

Lavanta çiçeği, servi, anason ve merzen kuşun spasm giderici hassaları vardır. Örneğin, servi esansından bir kaç damla kulağa damlatılacak olursa, spasmodik öksürüğü .derhal durdurur. La­vanta ise, sinir sisteminin gerginliğini, azaltır. Si­nirli kimselere, bayılanlara kolonya koklatılması, bu yüzdendir.

Bitki esanslarının birçoğu, aynı zamanda uyarıcı­dır. Fesleğen yaprağı esansı, çoban iğnesi dediğimiz ıtır çiçeği, fesleğen, ada çayı ve kuşdili otu esans­ları böbrek üstü kabuğuna etki yaparak vücut di­namizmini arttırırlar. Soğan, sarmısak ve limon; vücuda kuvvet, kudret verir. Cinsel kuvveti aza­lanlar, soğan ve tarçın yemekle kudretlerini artırabilirler. Kafûr ise, aksine cinsel kuvveti azal­tır. Birçok bitki esanslarının kurt düşürme hassalarını da unutmamalıdır. Bunlar arasında, sar­ımsak, papatya, limon, kekik, dargın, soğan ve kimyonun bağırsak kurtlarını düşürdükleri, bi­linen gerçektir.

Bitki esanslarının hormonal vasıflar taşıdığı­nı, yazımızın başında da söylemiştik. Servi esansı yumurtalık hormonallarımızı Soğan ise vücutta iç. salgı muvazenesizliğini giderir. Şişmanların so­ğan kullanması, ötedenberi pek revaçtadır. Kadınların aybaşılarını tanzim eden ve öteden beri kullanılan ünlü bitkiler şunlardır:

Kedi otu,tarçın, lâvanta çiçeği, nane, kekik, fesleğen, kim­yon ve Oğul otu dediğimiz melisa.

Lavanta esansı ile merzenkuş bitkisi tansiyon düşürücü; ada çayı, kekik ve kuşdili otunu da : tansiyon yükseltici olarak sayabiliriz. Lohusa ka­dınların göğüslerinde süt toplayan ve göğüslerini büyüten bitkiler arasında; anason, kimyon ve mi­ne çiçeği vardır. Soğan, eucalyptus ve çoban iğnesi bitkilerinin şeker hastalığına da iyi geldiği, son yılların tecrübelerinden anlaşılmıştır.
Ceviz 
yaprağı, zeytin yaprağı, karadut ve mersini de bu arada sayabiliriz.

Bitki Esanslarının Şifalı Etkileri

Bitki Esanslarının Şifalı Etkileri 

ROMATİZMALAR İÇİN

idrar söktürücü bitkiler, aynı zamanda romatizmaya da iyi gelir. Çünkü bu gibi bitkiler, vücuttan artık madde olan acide urique’i de atar­lar. Bunların başında soğan ve daha bir çok bit­kiler gelmektedir. Hâlen romatizmalar, her mem­lekette kâlb hastalıklarından 2 misli, kanserden 7 kez, verem ve şeker hastalığından da 10 kez faz­ladır.

Yukarıdaki saydığımız bütün bu bitki esanslarının, nasıl olup da vucudumuzun çeşitli organlarına etki yapıp, hastalıklara iyi geldiği ko­nusun da bir çok ilim adamları, uzun araştırmalar yapmışlardır.

İnsan, hayvan veya bir bitkinin vucudun dan alınıp soğuğa bırakılacak bir hücre, yaşamak için mücadele eder. Organizma içindeki zayıflamış hayatı açısından kamçılayacak olan da  işte bu bitki esanslarıdır. Uzun araştırmalarla bir kısım ilim adamlarının vardığı sonuç, şudur: Bitki esansları, hücre metabolizmasını kuvvetlendirerek, onların çeşitli fizyolojik ödevlerini düzeltmektedirler.

Bitki Esanslarının Şifalı Etkileri

Bitki Esanslarının Şifalı Etkileri 

BAĞIRSAK MİKROPLARI VE SÜT

Diğer bir kısım ilim adamları ise; bitki esans­larının, kanın PH’ını değiştirmek suretiyle etki yaptıklarınısöylemektedirler. PH, kanın acid ve­ya kalevi oluşunu gösterir. Saf suyun PH’ı 7’07’dir. Bu görüşe göre, meyve suları ve vitaminler kanın PH’ıhi değiştirmek suretiyle hastalıkları iyi et­mektedirler. Acid uygun ortamda şarap fermantasyona uğrar. Süt, yoğurt olunca bağırsak dezenfekte olur ve bir çok bağırsak mikroplarını öl­dürür.

Tabiî olarak bitki esansları, acide bir PH’a sahip olduklarından, çok önemli bir dayanıklılık hassaslan vardır. Karanfil, kekik, nane ve lavan­ta çiçeği esansını karıştırsak yüksek bir mikrop öldürücü hassa . elde ederiz. Eğer PH 4,6 olursa ortam, çok acide demektir. Ortam, kalevi olursa bu mikropların üreyebileceği bir ortam olur. Böy­le olunca zehiri artar.

Gelecek yazımızdan itibaren, bu bitkilerin ayrı ayrı konularını ve kullanıldıkları hastalık­lardan birer birer söz edeceğiz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.