Bira Mayası Hapının Ve Bira Mayasının Zararları Nelerdir?

  • Genel Sağlık
  • Bira Mayası Hapının Ve Bira Mayasının Zararları Nelerdir? için yorumlar kapalı
  • 960 kez görüntülendi

Bira mayası Saccharomyces cerevisiae ismindeki mantar türünden elde edilir. Krom, selenyum ve B vitamini sağlamak için bira mayasından toz, kapsül ve tablet biçiminde besin takviyesi yapılıp piyasaya sürülmüştür. Bira mayasının kullanımı genel anlamda güvenilir olmasına rağmen, özellikle hassas bünyeli kişilerde çeşitli yan etkilere yol açabilir. Çeşitli zararlara neden olabileceğinden doktor onayı olmadan bira mayası tableti kullanılmamılıdır.

Alerjik reaksiyon

Bazı kişilerde bira mayasına karşı ciddi alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Bir mayası alerjisi belirtileri arasında nefes almada zorlanma, boğaz veya göğüste sıkışma hissi, göğüs ağrısı kurdeşen, döküntü ya da şişme gibi cilt problemleri yer alır. Bu belirtileri olan bireyler hemen tıbbi yardım almalı veya şiddetli belirtilerde doktor kontrolünde difenhidramin (Benadryl) kullanmalı yahut Epi-Pen gibi bir epinefrin enjeksiyon uygulatmalıdır.

Diyabet

Bira mayası haplarında ve bira mayasında bulunan krom kan şekerini tedaviye yardımcı olsa da, American Journal of Medicine 1998 sayısındaki makaleye göre, bira mayası takviyeleri kromun biyolojik olarak aktif bir formunu içermesiyle, hipoglisemiye neden olan diyabet ilaçlarının etkilerini artırabilir. Şeker hastaları doktoruna danışmadan asla bira mayası içeren haplar kullanmamalıdır.

Sindirim Bozuklukları

Bira mayası ve bira mayası tabletleri sağlıklı bireylerde mide rahatsızlığı, şişkinlik ve aşırı gaz gibi yan etkilere de neden olabilir. Dr. Ronald Hoffman, New York Hoffman Merkezi Medikal Direktörüne göre, irritabl barsak hastalığı, kolit veya Crohn hastalığı olan hastalarda bira mayası kullanımı bu rahatsızlık semptomlarına artışa neden olmuştur.

İlaç etkileşimleri

Çeşitli ilaçlar bira mayası ile etkileşime geçebilir. Bunların başında depresyon tedavisinde kullanılan monoamin oksidaz inhibitörleri (MAOI) bulunmaktadır. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi bira mayasında bulunan tiraminin, MAOI kullanan hastalarda hipertansif krize neden olabileceğini bildiriyor.

Bira mayası ayrıca ampisilin, sefalosporin, penisilin, sülfonamid,  tetrasiklin barındıran antibiyotiklerin ve flukonazol, terbinafin ve itrakonazol içerikli antifungal ilaçların etkinliğini de azaltabilir.

Bira mayasının diğer yan etkileri

Amerikan Botanik Konseyi tarafından 1998 yapılan bir çalışmada bira mayasının migren baş ağrılarına neden olabileceğini bildirmiştir. Bira mayasının fetüs üzerindeki etkileri hala bilinmemektedir, hamile veya emziren kadınlar doktora sormadan bira mayası takviyesi kullanmamalıdır.

Bira Mayası Ve Tableti Nereden Satın Alınır, Ne İşe Yarar? Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.