BİLİM DESTEKLİ AKUPUNKTUR

  • Genel Sağlık
  • BİLİM DESTEKLİ AKUPUNKTUR için yorumlar kapalı
  • 1.406 kez görüntülendi

BİLİM DESTEKLİ AKUPUNKTUR

Doç. Dr. Şafak Nakajima

Kanada ve Çin’de aldığım Geleneksel Çin Tıbbı ve Akupunktur eğitimim ve kendi klinik uygulamalarım sırasında, sayısız hastada gözlemlediğim mükemmel sonuçların, saygın bilimsel dergilerde yer alan araştırmalarla desteklenmesinden büyük mutluluk duyuyorum.

Harvard Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Helene Langevin, Harvard Sağlık Dergisi’nde yayınlanan yazısında, akupunkturun bilimsel etkinliğinin altını araştırma referanslarıyla çiziyor ve kronik ağrılarda tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Aynı yazıda, akupunktur gibi test edilmiş tamamlayıcı tıp metotları hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadıkları halde, bilimsel olmadıkları gerekçesiyle reddeden doktorların, her sorunda hemen ilaçlara başvurmak yerine, ilaçsız tedavileri tanıma sorumluluğu taşıdığına dikkat çekiyor.

Ülkemizde maalesef ticari kaygılarla yalnızca kulakta ve kilo kaybı ile sigara bırakma gibi amaçlarla kullanıldığı yanılsaması yaratılan akupunkturun, gerçek kullanım alanı çok geniş.

Bütüncül bir hekim olarak, panik atak, yaygın anksiyete bozukluğu, uykusuzluk, hafif ve orta düzeyde depresyon, psikosomatik hastalıklar (çarpıntıdan fibromyaljiye, astımdan, mide-barsak sorunlarına uzanan pek çok psikolojik kökenli bedensel rahatsızlık), baş ağrıları ve migren tedavisi, tüp bebek desteği gibi amaçlarla akupunkturdan doğrudan ya da yardımcı bir metot olarak uzun yıllardır etkin biçimde yararlanıyorum.

Binlerce yıllık tarihiyle dünyanın en geniş klinik değerlendirmesinden geçmiş bir metot olan akupunktur, Dünya Sağlık Örgütü’nün birçok hastalıkta kullanımını onaylamasından sonra, seçkin üniversiteler ve tıp merkezlerinde yaygın olarak uygulamaya girmiş durumdadır.

Modern tıp ve akupunktur konusunda tam eğitimli bir hekim tarafından uygulanması halinde, herhangi bir yan etki söz konusu değildir.

Önemli not: Bu yazı, genel bilgilendirme amaçlıdır. Kapsamlı bir biyopsikososyal değerlendirme yapılmadan, tedavi metodu önermek yasal değildir. Lütfen kişisel sağlık soruları yöneltmeyiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.