Bebeklerde İlk Diş Çıkarma Sorunları

  • ÇOCUK SAĞLIĞI
  • Bebeklerde İlk Diş Çıkarma Sorunları için yorumlar kapalı
  • 3.142 kez görüntülendi

Bebeklerde İlk Diş Çıkarma Sorunları

Henüz dişi çıkmamış çocuğunuzda ateş, ishal, öksürük gibi rahatsızlıklar baş gösterdiyse hemen endişeye kapılmanıza hiç gerek yok. Elbette en kısa zamanda bebeği doktoruna göstermelisiniz ancak bu durum her zaman hastalıkların habercisi olmayabilir. Bebeğiniz sandığınızın aksine çok sağlıklı bir gelişme gösteriyor ve nihayet dişlerine kavuşuyor olabilir. İlk diş çıkarma maalesef bebeklerin çok zor günlerin başlangıcı oluyor. Sancılı bir süreç geçiren bebekler ciddi sıkıntılar yaşamakla birlikte iştahlarını da kaybedebiliyor. Bazı bebekler bu süreci çok rahat atlatabilse de bazıları için günlerce sürecek olan bir zor bir dönem başlıyor.

bebeklerde ilk diş çıkarma

İlk diş çıkarma belirtileri

Yaklaşık olarak altı aylıkken ilk dişleri çıkmaya başlayan bebekler bazen bu sürece erken adım atabilirler. Genetik faktörlerin baş gösterdiği bu etki bebeklere de yansıyabiliyor. 6. aydan çok daha önce diş çıkaran bebekler daha ağır belirtiler gösterebiliyor. En sık görülen rahatsızlık yüksek ateş oluyor. Bebeklerde görülen çok sayıda hastalığın da habercisi olan yüksek ateş durumunda bir hekimle birlikte hareket edilmesi hayati önem taşıyor. Ateşle birlikte bebekler kulaklarına yoğunlaşmaya başlıyor. Çünkü damaklarındaki ağrı kulaklarına vuruyor. Bu nedenle kulaklarını çekmeye veya kaşımaya çalışarak anne babalarına diş çıkardıklarının müjdesini verebiliyorlar. Bu süreçte normalin çok üzerinde tükürük üreten bebekler kısa sürede ishale yakalanıyor. Çünkü bedenlerinin ürettiği tükürüğün artması bağırsaklarının çok daha hızlı çalışmasına neden oluyor.  Ancak bu durum genellikle bir günden daha fazla sürmüyor. Eğer bebeğinizin ishali iki gün devam ettiyse yine soluğu bir hastanede almalısınız.

Bebeklerde ilk çıkan dişler

Bebekler ilk önce azı dişleriyle tanışır. Ancak en çok ağrıya neden olan da maalesef bu dişlerdir. Azı dişleri çıkarken bazen iltihaplanmalara da neden olabilir. Bebekler bu dönemde iştahlarını kaybediyor. Onlara sıvı gıdalar önermeniz, kısa sürede eski iştahlarını kazanmalarını sağlayacaktır. Diş etlerindeki baskı nedeniyle yoğun kıvamdaki gıdaları reddedebilirler.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.