Bebeklerde Gaz Çıkarma Yöntemleri

  • DOĞUM
  • Bebeklerde Gaz Çıkarma Yöntemleri için yorumlar kapalı
  • 1.427 kez görüntülendi

Bebeklerde Gaz Çıkarma Yöntemleri

Yeni doğan bebeklerin anne ve babaları tarafından gazlarının çıkartıldığına şahit olmuşsunuzdur. Bebeklerin gazını çıkarmak hem bebeğin ruhsal ve psikolojik durumlarını yumuşatmakta hem de anne

ve babayı, bebeğin huzursuzluğundan korumaktadır. Gaz nedeniyle huzursuz bebekler annelerin gece uykusu çekmesine neden olduğu için anne ve babanın doğumdan sonraki ilk haftaları stres içerisinde geçirmelerine neden olmaktadır. Ancak bebeğin gazı, basit birkaç gaz çıkarma yöntemi ile çıkartılabilmektedir.

Bebeğinizin meme veya biberonla süt emerken, yuttuğu şey sadece süt değildir. Bebekler de tıpkı büyükler gibi besleyici sıvı ile beraber hava da yutar. Bebeğiniz öğününü tamamlarken bu gazdan rahatsız olabilir. Bu nedenle meme emilirken her 5 dakikada bir veya biberonla beslenirken de ara sıra bebeğinizin gazını çıkartmanın değişik yolları vardır.

En çok bilinen bebek gaz çıkarma yöntemleri şunlardır:
Bebeğinizi omzunuza yaslayınız. Yüzü yana bakacak şekilde kucağınıza yatırınız. Bunu yaparken dik bir şekilde oturunuz. Hafif vuruşlar veya sırtını ovalama çoğu bebeğin gazını çıkarmak için yeterli olabilir. Ancak bazıları için daha kuvvetli dokunuşlar gerekebiliyor. Bunların hepsini deneyerek hangisinin en iyi yol olduğunu bulmanız mümkündür.

Bebeğinizi omzunuza dayayarak gazını çıkartma: Bebeği omzunuzda sıkıca tutun ve bir elinizle poposundan kavrayarak diğer elinizle sırtına hafifce vurunuz. Bu yöntem bir çok bebekte en iyi sonucu veren tutuş biçimidir. Ancak temiz bir havlu ile omzunuzu korumayı unutmayın.

Bebeğinizi yüzü yana bakacak şekilde kucağa yatırarak gazını çıkartma: Bu işlemi yaparken, bebeğinizin yüzünü bacağınızın üstünde yana bakacak şekilde tutunuz. Midesi diğer bacağınızın üzerinde olacak şekilde kucağınıza yatırınız. Bir elinizle bebeği sıkıca kavrayınız ve diğeri ile hafifçe sırtına vurunuz.

Bebeğinizi dik olarak gazını çıkartma: (Bu işlem daha çok 4 ay sonrasında uygulanabilir!) Bebeğinizi kafası öne eğik olacak şekilde kucağınıza oturtunuz ve bebeğinizi koltuk altından tutarken bir elinizle de göğüs bölgesine destek yapınız. Bebeğinizin sırtını bu şekilde ovalayınız.

Bu yazı bebeklerde gaz sorunu, bebeklerde gaz problemi, bebeklerde gaz ne zaman geçer, bebekte gaz sancısı, bebekte gaz yapan yiyecekler, bebekte gaz sancısı nasıl giderilir, bebeklerin gazı nasıl çıkarılır, bebeklerin gazı nasıl çıkar, bebeklerde gaz çıkarma teknikleri, bebeklerde gaz çıkarma yöntemi  konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

bebeklerde gaz çıkarma yöntemleri, sezeryan sonrası gaz sancısı nasıl giderilir, lohusalıkta gaz yapan yiyecekler, bebeğin gazını çıkarma yöntemleri, yeni dogan bebegin gazi nasil cikarilir, bebekte gaz çıkarma yöntemleri, doğum sonrası gaz sancısı nasıl giderilir, lohusalıkta gaz giderici, lohusalıkta gaz sancısı, doğumdan sonra gaz sancısı nasıl giderilir

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.