Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Zamanı

  • SAĞLIKLI YAŞAM
  • Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Zamanı için yorumlar kapalı
  • 1.150 kez görüntülendi

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Zamanı

Bu konumuzda sizlere bebeklerde ek gıdaya geçiş zamanı ile ilgili net bilgiler sunacağız.  Evimizin sevimli ve küçük yaramazlarına ait sorunlar bitmek bilmiyor. Özellikle ev hanımlarının yeme/içme konusunda bebeklerinin sağlıklı bir şekilde gelişim göstermesi gerekiyor. Bunun için farklı bebek mamaları ve benzeri bebek ürünlerini kullanmakta her ne kadar tereddüt etse de pek bir bilgi sahibi olmadıklarından ötürü mecburiyetten bu yöntemi kullanmaktadır. Fakat bebeklerde beslenme yöntemleri arasında yer alan birçok ek gıda ve takviye organik mamalar yer almaktadır. Bu tür organik bebek mamaları ve ek gıdalar için bebeğinizin en az 6 aylık ve üstü olması şarttır. Bunun nedeni ise bebeğiniz 6. Ayından sonra farklı tatları istemesi ve çiğneme özelliğini keşfetmesi üzerine yararlı ve sağlık bir şekilde tüketmesi içindir.

Sizlere önerimiz, uzmanlarından üzerinde durduğu ve annenleri en önemli şekilde uyardığı 6 aya kadar anne sütü ile beslenme kuralını asla unutmayın. 6 Ay boyunca sadece anne sütüne ihtiyaç duymakta olan bebek, farklı şeyleri tatması gelişimini etkileyebilmektedir. 6. Ayına giren bir bebeğin diğer tatlara yönelmesi ister istemez doğal bir şekilde gelişmektedir. Diğer özelliklerinin de farkına varmasıdır. Bazen bu durum bebeğin anne sütünü almak istememsi üzerine de değişiklik gösterebilmekte olup, daha ön tarihlere yansımaktadır.

bebeklerde-mama-değişimi Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Zamanı

Bir bebeğin anne sütü üzerine normal zamanlaması 6-8 aya bağlıdır. Bu süreçte bebek tüm enerjisini %85 oranda anne sütünden aldığı için gelişimi de bu doğrultuda düzgün bir şekilde ilerlemektedir. Eğer bebeğiniz anne sütüne meyilli ve emmeye halen istekliyse bu süre daha da uzayabilmekte olup, hiçbir şekilde bebeğinize zararı olmamaktadır. Bunun üzerine bebeğiniz süt emmeye meyilli ise, ek gıdaları sınırlayabilirsiniz. Günde 4 öğün üzerinden beslenmekte olan bebeğiniz için sadece 2 öğün sebze veya meyveler ile besleyebilirsiniz. Öte yandan bebeğinizin gelişimi için böyle bir yol izleyebilirsiniz. Bazı bebekler kendilerine verilen çeşitli besinleri ağzına aldıktan hemen sonra geri atmaktadır. Birçok anne tarafından sevmediği için bebeğin gıdayı atması düşüncesi tamamen yanlış olmakta. Bu durum tamamen bebeğinizin istek dışı yapmış olduğu bir harekettir. Bunu yapmalarının sebebi ise, anne sütünden sonra ilk defa bu tür tatları aldıklarından dolayıdır. Bebekler yeni besinleri tatmaya 6 ay içerisinde hatta bazen sonrasında bile alışabilmektedirler.

Bebekler İçin Ek Gıdalar

Bebeğiniz 6. Ayından sonra kendisine uygulanacak olan temel besin gıdaları ile sağlıklı bir şekilde beslenirken aynı zaman da çocuk gelişimi üzerinde etkili olan organik bebek mamaları ile de sağlıklı bir ilerleme göstererek daha zihinde ve vitamin alabilmektedir. Genellikle sebze veya meyvelerin kurutulmuş haline ile yapılmakta olan organik bebek maması tarifleri, birçok günümüz annesi tarafından bebeklerinin gelişimi için sıklıkla tercih etmekte olduğu bir yöntemdir. Bunun yanı sıra ek gıdalar da bebeklerin gelişiminde büyük rol oynamaktadır. Ek gıdalar bebeğinizin tat kavrama ve yemek yeme alışkanlıklarının başlangıcı olarak tanımlandırılan ek gıdalar içerisinde sebze püresi, meyve püresi, muhallebi, bisküvi, yumurta, ekmek ve yoğurt gibi besleyici değerleri yüksek olan ek gıdalar anneler tarafından tercih etmektedir.

 

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.