BALIK YAĞI FAYDALARI NELERDİR?

  • Genel Sağlık
  • BALIK YAĞI FAYDALARI NELERDİR? için yorumlar kapalı
  • 1.591 kez görüntülendi

BALIK YAĞI FAYDALARI NELERDİR?

BALIK YAĞI FAYDALARI NELERDİR?
Balık seven kişiler düzenli olarak balık tüketir ve omega yağlarından bol miktarda vücuduna alır. Sevmeyenler ise tüketmediği için bu tür yağlardan ve bu yağların faydalarından yoksun kalır. İşte bu yağların faydalarından yoksun kalındığında günümüzde birçok kişi kapsül olarak balık yağı kapsülü tüketmeyi tercih eder. Özellikle kılçıkları olduğu için balık yemeyen çocuklara aileler bu kapsüllerden verir.

BALIK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Balığın yağı oldukça faydalıdır. İşte faydalarından bazıları:

Bu yağ beyin için oldukça yararlıdır. Beyin fonksiyonlarının gelişmesine yardım eder.
Unutkanlığı önleyerek alzheimer gibi hastalıklara iyi gelir.
Erkekler üzerinde yapılan araştırmalarda somon, uskumru ve ringa gibi balıkları yiyen erkeklerin prostat kanserine daha az yakalandığı ortaya çıkmıştır.
Cildi güzelleştirir. Cilt bakımı sağlar.
Kalbi korur, kalp için oldukça faydalıdır. Koroner kalp hastalığına yakalanma riskini azaltır.
Kemik gelişimine fayda sağlar. Ayrıca osteoartrit gibi kemik hastalıklarına da iyi gelir.
Balık Yağı FaydalarıOsteoporoz yani kemik erimesini engeller.
Romatizmaya iyi gelir.
Eklem ağrılarının iyileşmesine fayda sağlar.
Özellikle kadınların korkulu rüyası olan yaşlanmayı geciktirir, cildin genç görünmesine yardım eder.
Aşırı kilolu olan yada obezite rahatsızlığı bulunan kişilerin kolay zayıflamasına ve kilo vermesine yardım eder. Egzersiz yapılarak tüketilirse kolayca kilo verilebilir.
Yağ yakıcıdır.
Hafızayı güçlendirir.
Kasları güçlendirir. Özellikle kanser hastalığına yakalanarak oldukça fazla kilo kaybı yaşayan hastalar düzenli olarak tüketirse kasları güçlenerek kilo kayıpları azalabilir.
Kötü kolesterole karşı koruma sağlar. Kolesterol rahatsızlığı yaşayan kişilere iyi gelir.
Depresyon, stres gibi üzgün ruh hallerini iyileştirmeye yardım eder.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırır.
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için kış hastalıkları olan nezle, grip, öksürük, ateş soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma oranını düşürür.
Kansere karşı fayda sağlar.
Ülser gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Yaşlanmayla birlikte oluşan göz bozukluklarına karşı oldukça yararlıdır.
Vücuttaki akne ve sivilcelerin kolay geçmesine yardım eder.
Bir cilt hastalığı olan sedef hastalığının tedavisinde etkili olur.
Aynı zamanda egzama, kaşıntı, deride kızarıklık ve döküntüler gibi cilt hastalıklarına karşı fayda sağlar.
Balık Yağı SağlıkDerideki nem kaybının azalmasına yardım eder.
Hamile bayanlarda gebelik döneminde düzenli olarak somon balığı gibi balıklar tüketmelidir. Hamile bayanların düşük doğum yada erken doğum yapma riskini azaltır.
Yorgunluğa iyi gelir.
Mide ve bağırsak bozukluklarına iyi gelir.
Çölyak hastalığına fayda sağlar.
Crohn rahatsızlığına iyi gelir.
Özellikle çocuklardaki dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunlarına karşı oldukça faydalıdır. Konsantrasyon düşüklüğü, acelecilik, öğrenme bozukluğu olan çocuklara oldukça iyi gelir. Düzenli balık yiyen çocukların konsantrasyonları artar ve beyin gelişimleri olumlu yönde etkilenir.
Erkeklerdeki sperm kalitesini geliştirir. Böylece cinsel ilişki sonrasında hamile kalmayı kolaylaştırır ve doğurganlık artar.
Saç köklerini besler, saçlara parlaklık ve hacim kazandırır.
Kan dolaşımını arttırır.
Felç geçirme riskini azaltır.
Böbrek hastalığına iyi gelir.
Kadınların bazı dönemlerde oluşan göğüs ağrılarının geçmesine yardım eder.
Ağrılı adet dönemlerinde oldukça yararlıdır. Kadınların regl yani adet dönemlerindeki ağrıların hafiflemesine fayda sağlar.

BALIK YAĞI NASIL ELDE EDİLİR?

Balık yağı özellikle birçok balıktan elde edilebilir. Bunlar lüfer, uskumru, sardalye, somon, kefal, levrek, göl balığı, kılıç balığı, istiridye, orkinos, kalkan, hamsi, alabalık, ringa ve mersin balığı gibi çeşitlerdir. Eğer balık yemeyi seviyorsanız bu tip balıkları tükettiğinizde doğal yollardan balık yağı yemiş olursunuz, balık yemeyenler bu tip balıklardan elde edilen balık yağı kapsüllerini tüketebilirler.

Balık YağıBALIK YAĞI ZARARLARI NELERDİR?

Balık yağı vücut için oldukça faydalı olmasının yanında özellikle balık yağı kapsülü fazla tüketilirse vücut için zararlı da olabilir. Aşırı tüketimde alerji oluşabilir. Sebepsiz yere özellikle doktora danışmadan balık yağı kapsülleri tüketilmemelidir. Tüketilen balıkların yüksek miktarda cıva içermemesine de dikkat edilmelidir. Ayrıca karaciğer rahatsızlığı olanlar, diyabet hastalığı olanlar, kalp ritim bozukluğu olanlar, yüksek tansiyon, deniz ürünlerine alerjisi olanlar, obezite rahatsızlığı balık yağı kapsülünü mutlaka doktora danışarak kullanmalıdır. Yani herhangi bir rahatsızlığınız varsa yada düzenli olarak herhangi bir ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışarak balık yağı kapsülü kullanmalısınız.

Balık Yağı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

EPA+DHA
Balık yağları üzerinde en çok bilimsel araştırma yapılmış besin desteklerinin başında gelmekte.
Kalp ve damar sağlığından, otizm ve dikkat eksikliğine, sağlıklı bebek ve çocuk gelişiminden, romatizmal hastalıklara kadar yüzlerce sağlık sorununda tedavi desteği veya sağlığın idamesinde koruyucu olarak sık başvurulan ve hemen hiç yan etisi olmayan bir grup balık yağı takviyeleri.

BALIK YAĞI TAKVİYESİ SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?
DOZAJ
1.Balık yağında bulunan omega 3 yağ asitlerinden EPA ve DHA miktarlarını kontrol edin.
Kapsül içerisindeki yağ miktarı EPA ve DHA miktarını yansıtmaz. Etiket üzerinde bu iki yağ asidi ayrı ayrı miktarları ile belirtilmeli ve sayısal olarak EPA+DHA toplamı 500mg dan az olmamalı.
Tedavi desteği olarak herhangi bir sağlık problemi nedeni ile balık yağı alıyorsanız EPA+DHA toplam miktarı 1000-4000mg olacağından kapsül sayısını artırmamak için seçeceğiniz balık yağı daha da konsantre olabilir.
2. Eğer balık yağını gebelik sürecinde bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimi için veya çocukların zihinsel gelişim desteği için alyorsanız DHA ya EPA dan daha fazla ihtiyacınız olacaktır. Alacağınız balık yağında DHA oranı EPA dan fazla olsun.
Antienflamatuar ve kalp ve damar sağlığı desteği olarak seçeceğiniz balık yağlarında ise EPA miktarı DHA dan fazla olmalı.

FORM ve EMİLİM KOLAYLIĞI

Tüm dozlarda alacağınız balık yağı etiketi üzerinde yağın “doğal tirigliserit” form da olduğunun yazdığından emin olun.
Doğal trigliserit form üretimi zahmetli ancak sindirim ve emilimde en üstün form.

AĞIR METAL TEST SONUÇLARI

Eczanede ilk gördüğünüz balık yağı şişesini almaya karar vermeden önce o ürünün ağır metal test sonuçlarını eczaneden isteyin! Sorumluluk taşıyan veya bağımsız labaratuar testleri olan markalar bunu tüm tüketiciler için hazırda bekletiyor ve edinmesi tahmininizden daha kolay.
Deniz ve okyanuslarda bulunan 200 ü aşkın toksik maddenin balığın yağında depolandığını unutmayın. Bu nedenle ağır metalleri üretim sırasında patentli teknolojiler ile uzaklaştıran ve bunu bağımsız labaratuarlardan tastikleten balık yağı markalarını tercih edin.

LEZZET ve KOKU
Lezzet ve koku da üretim aşamalarının mükemmelliği ile ilişkili. Hem çocuklar hem de erişkinler için üretilen bazı balık yağları etiketlerinde lezzet başarısına özel vurgu yaparken bir diğerleri lezzet konusunda yorumsuz.

BALIK YAĞI KAYNAĞI

Seçeceğiniz balık yağı nesli tükenmekte olan bir türden mi yoksa sürdürülebilir türlerden mi elde ediliyor merak edin. Fok balıkları Hoki balığı, okyanus tuna balığı gibi balıklar yüksek oranda omega3 içerir ancak nesilleri tükenme riski ile karşı karşıya. Alacağınız balık yağı kapsülleri için en bilinçli seçimler sardalya, ançuez ve morina balığı kaynakları.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.