Aslan Pençesi (Alchemilla Vulgaris)

  • DERMATOLOJİ
  • Aslan Pençesi (Alchemilla Vulgaris) için yorumlar kapalı
  • 1.992 kez görüntülendi

Aslan Pençesi (Alchemilla Vulgaris)

Aslan Pençesi (Alchemilla Vulgaris)

Aslanpençesi, keffüleset olarak da bilinir.

Tanımı : Gülgillerden bir yaban bitkisidir. Meralarda ve ormanlık bölgelerde yetişir. Yaprakları yuvarlak, yaklaşık 5 santim çapındadır ve 10 santim kadar uzunluğundaki ince bir sap üzerinde testere dişli dokuz tane kulak memesine benzeyen lop vardır Bütün bitki yumuşak tüyle kaplıdır. Yeşil renkli çiçekleri çatal bir sap üstündedir ve her çatalın tabanında üç loplu küçük yaprakçıklar vardır. Aslanpençesi yaklaşık 30 santim boyundadır.

Kullanılan parçası : Bitkinin kendisi.

Arap hekimleri, soluk benizleri tazeliğine kavuşturan bu bitkiye çok önem verirlerdi.

Hoffman ve diğerleri de aslanpençesinin soluk benizlere renk kattığını doğrulamışlardır.

Aslanpençesinin bir yara otu olduğu da söylenir. Yaralara hem içten hem dıştan etkilidir. Ya özü çıkartılarak içilir ya da pansuman yapılır. Yaraları ve iltihabı kurutan bir etkisi vardır: Diğer deri yaralarında da yararlıdır.Bu gibi şifai tarzda etki oluşturan bitkiler asla yabana atılmamalıdır.Tedarik edilip kullanılmasında pek çok etkileri gözle görülür niteliktedir.

Aslanpençesi bütün yaralarda ve kazalarda sonradan çıkan etkilerde kullanılmalıdır. Ayrıca, derinin tüm bozukluklarında başarıyla kullanılır.Deri ve cilt bozukluklarında harika etkenler oluşturur.Deri bozukluklarında üstün başarılar sağlamakla birlikte tedavi edici nitelikleriyle tercih sebebi haline gelmiştir.

Kullanılışı : Yarım litre kaynar suyun içine 30 gram aslanpençesi atılır, bir süre dinlendirilir, sonra süzülür ve günde üç kez bir su bardağı içilir. Herhangi bir deri enfeksiyonu da bu suyla pansuman yapılabilir.

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.