Artrit ve Eklem Ağrısı için En İyi 12 Gıda

  • Genel Sağlık
  • Artrit ve Eklem Ağrısı için En İyi 12 Gıda için yorumlar kapalı
  • 937 kez görüntülendi

Artrit ve Eklem Ağrısı için En İyi 12 Gıda

Artrit, tıbbi bir hastalıktır. Kemik en hassas olanıdır. Vücudumuzda 206 kemik var. Kemikler içinde kalsiyum içerir veya taşır. Kalsiyum kemikleri güçlü, sert ve kırılmaz kılar. İnsan vücudu birbirine bağlanan 206 kemik içerir. Bu kemiklerin insan vücudundaki en büyük rolü vücut parçalarının hareketidir. Yaşlılıkta vücudumuzdaki kalsiyum azalmaya başlar. Seviyeyi korumak için insanlar takviyeler kullanır veya kalsiyum alır.

Her hastalığın farklı türleri ve kategorileri vardır. Artritin ayrıca birkaç çeşidi vardır. Yapılan bir araştırma sonucunda yaklaşık 100 çeşit balık bulunduğunu ve bu keşif sürecinin devam ettiğini göstermektedir. Bazı tipler osteoartrit, psoartrit ve inflamasyon artritidir. Bir tek bağ bağlanmış veya diğer kemiğe bağlanmış. Parmak kemikleri, kafatasının kemikleri, ayak kemikleri vb.

Artritin birçok nedeni vardır. Bazı insanların bu tür hastalıklardan muzdarip ataları vardır. Şimdi, bu hastalık bir nesilden diğerine geçiyor. Artritin diğer nedenleri bir kaza, biyolojik eksiklik ve hamilelik sırasında sınırlı gıda, bulaşıcı tedavi, ilaç alımı, vs.’dir. Artrit, yalnızca kemikleri değil aynı zamanda kasları, bağışıklık sistemini ve tendonları da etkileyen hastalıktır.

Kemiklerdeki kalsiyum seviyesini yükseltmeye yardımcı olan bu maddeler aşağıda verilmektedir.

1. Brokoli üzerine bahis

Sebzeler hücre koruması için en iyi bileşendir. Yeşil, sarı ve portakal eklem ağrısından korunmak için şeylerdir. Brokoli K ve C vitamini içerir, ayrıca sülforaptan içerir.

Araştırmacılar ve tıbbi muayene, brokoli kullanımının hücreyi osteoartrite karşı durdurduğunu veya koruduğunu kanıtladı. Ayrıca kemik hasarı veya iltihabı için yardımcı olacak kalsiyum taşır. Sebze aşçı üzerinde olmamalıdır. Bu onlardan gerekli besin ve vitaminleri israf edecek.

2. Soya’ya Adım

Soya fasulyesi yağı, romatoid artrit için faydalı veya sağlıklıdır. Yağlar ayrıca omega 3 ve yağ asitleri içerir. Kalp krizi veya herhangi bir diğer ciddi sağlık sorunu olasılığını artıracak. Bu gibi ciddi sağlık sorunlarından kaçınmak için artrit hastaları normal yağ kullanmaktan kaçınmalı ve soya fasulyesi yağı kullanmalıdır, ancak sınırlı miktarda.

Yağ, iltihap önleyici bir madde olarak çalışır. Zeytinyağı, hindistancevizi yağı, ceviz yağı, avokado yağı ve kanola yağı gibi yağlar, iltihap önleyici yağların en iyi örneğidir. Tekli doymuş yağların kendi önemi vardır.

Kolesterol, ürik asit seviyesini kontrol eden ve kan basıncı seviyesini koruyan asgari miktarda yağ asidi içerirler. Aynı zamanda kalp probleminden, felçten, kandaki yüksek şeker seviyesinden vb.

3. Yağları Seçin

Zeytinyağı ve soya fasulyesi yağı daha az yağ asidi içerir. Bu yağ oleocanthal içerir. Zeytinyağı, hidroksitiroz ve polifenoller gibi sağlıklı biyolojik özellikler içerir. Zeytinyağı ve soya yağı, iltihap önleyici ajan içerir, steroid olmayan özellikleri taşır.

Avokado yağındaki kolesterol seviyesi diğer yağlardan daha düşüktür. Ceviz yağı, zeytinyağından 10 kat daha fazla kolesterol düşürücü özelliğe sahiptir. Özellikle osteoartrit ve romatoid artrit için kullanılır. Doktorlar özellikle hastalar için zeytinyağı önerir.

4. Kirazlara göz atın

Enerjiyi ve sağlığı artırmak için, meyve ve sebzeler ana maddelerdir. Meyve vücutlarındaki vitamin seviyesini artıracaktır. Kiraz antioksidan ile zenginleştiriyor. Bir antioksidan vücut hücrelerinin iltihaplanmalarına yardımcı olabilir. Hastanın mevsim meyveleri alması daha faydalı olacaktır.

Mevsim meyveleri farklı vitaminler, mineraller ve karotenoidlerle yüklenir. Taze meyvelerdeki tat veya besin maddeleri dondurulmuş meyvelerden çok daha iyidir. Taze meyve maddeleri doğal besin içerir.

Doktorlar hastanın korunmuş olandan beş çeşit mevsim meyvesi almasını önermektedir. Meyveler gut tedavisinde faydalıdır.

5. Süt Ürünleri

Süt ürünleri yüksek seviyede kalsiyum ve özellikle C vitamini ile dolmaktadır. İnme ve kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olan daha az yağ asidi, kolesterol ürünleri içermektedir. Süt, yoğurt, tereyağı ve peynir gibi süt ürünleri C vitamini ve kalsiyum ile zenginleştirilmiştir.

Yoğurt kemikleri güçlendiren kalsiyum içerir. D vitamini, bağışıklık sistemini güçlü tutan temel madde veya takviyedir. Osteoporozda ve osteoartrit tedavisinde yardımcı olur. Meyveler zevkinize uymuyorsa tadınızı sebzelere dönüştürebilirsiniz. Sebzelerde ayrıca kalsiyum ve vitamin bulunur.

6. Balık Üzerinde Yakıt

Balıklarda bir miktar Omega 3 bulunur. Omega 3, kemiklerin iltihabını kontrol etmek için kullanır. Yağ asitleri içerir. Doktor, hastanın günlük menüsünde balık almasını veya eklemesini tavsiye eder. Haftada iki kez hastanın balık yemesi gerektiğini söylediler.

Somon, alabalık ve konserveler gibi balıklar daha fazla omega 3 ve yağ asidi içerir. Balıklar, kişinin ciddi kalp krizi veya her türlü hastalığı engeller. Bununla birlikte, balıkların da cıvaları vardır.

Bir hasta sadece daha az cıva içeren balıkları almalıdır. Civa, kemiklerindeki kalsiyum seviyesini etkiler ve kemiği zayıflatır. Balıklar özellikle romatoid artrit için faydalıdır.

7. Çay

Çay, kemiğin tahribat ve kıkırdak oluşumunu engelleyen önemli bir unsur olarak görülmektedir. Başka bir önemli antioksidan epigallocatechin-3-gallate içerir. Antioksidanın temel rolü, halkların iltihaptan kaynaklanan eklem hasarını durdurmaktır.

İkincisi, kalsiyum birikimini yok eden belirli bir molekülün üretimini önler. Yeşil çay, romatoid artrit ve osteoartrit tedavisinde yardımcı olan polifenol içerir.

8. Tahıllarla Git

Diyetinizde kesin olmak, artrit tedavisinde size yardımcı olabilir. Tahıllar kalsiyum seviyesini artırmanıza ve vücuttaki kemik iltihabını durdurmanıza yardımcı olur. Diyet planınızı tahıllar, kahverengi ekmek ve tahıllarla değiştirin.

Sizin için uygun olmayan yiyecek alımı kemiklerinize zarar verebilir ve ayrıca eklem ağrısına neden olabilir. Tanenin iki dış kısmını çıkararak endosperm adı verilen ortalanmış kısım tüm besin ve vitaminleri taşır. Rafine tahıl sadece ortalanmış kısım içerir.

Artrit hastaları hücrelerin mikroplara ve virüse karşı savaşmalarına yardımcı olan iç kısmını almalıdır. Tahıl her şeyden daha fazla kalori taşır.

9. narenciye

Meyvelerden bahsederken, portakallar C vitamini içerir. C vitamini, artrit hastaları için oldukça faydalıdır. C vitamini iltihabı veya kemik sorunlarını durdurur.

Romatoid artrit muzdarip olan hasta genellikle az miktarda narenciye kullanır. Ayrıca bağışıklık sistemini korur ve osteoartrit tedavisinde kullanılır. Portakal dışında üzüm ve kireç turunçgillerle zenginleşiyor.

10. Fasulye

Fasulye başlıca protein kaynağıdır. Ayrıca kemikler dahil tüm vücuda enerji sağlayan lifler içerir. Kemikler ile birlikte kasların güçlenmesinde de yardımcı olur. Fasulye proteinler, karbonhidratlar, mineraller, çinko, potasyum, kalsiyum ve folik asit bakımından zengindir.

Tüm hücrelere enerji ya da yardımcı olacaktır. Hücreler bağışıklık sistemini korumak ve vücudun artrit, kalp krizi, tansiyon ve felç gibi birçok hastalığa karşı korunmasını sağlamak için bu enerjiyi ve besinleri kullanır.

11. sarımsak

Sarımsak aile allium aittir. Bir araştırma, günlük olarak sarımsak alan kişilerin, erken yaşlarda kendilerini artritlerden korumalarına yardımcı olacağını kanıtlıyor. Artrit için yaş sınırı yoktur.

Sarımsak ile birlikte soğan, insan vücudu hücrelerinin artrit ile savaşmasını önlemek için bir antioksidan görevi gören önemli bir maddedir. Araştırmacılar sarımsak ve soğanın dialil disülfür içerdiğini söylüyor veya söylüyorlar. İnsan kemiğini kıkırdaktan ve zayıf kemikten koruyan bir bileşiktir. Osteoartrit tedavisinde yardımcı olacaktır.

12. Kuruyemiş

Fındık verimli ürünlerdir. Protein, lifler, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko ve E vitamini içerir. Kuruyemiş alfa linolenik asit taşır. Ceviz ve çam fıstığı, doktorların artrit sorunlarını tedavi etmelerini tavsiye eder. Aynı zamanda kalp hastalığı, diyabetik hastalar, kas sorunları, böbrek sorunları ve felç için de faydalıdır. Aynı zamanda enzimlerin düzgün çalışmasına yardımcı olur.

Kuruyemişler düşük seviyede sodyum içerdiğinden kemikler için zararlı olamazlar. Aşırı tuz ve sodyum kullanımı kemik iltihabına neden olur ve kemiklerdeki kalsiyum seviyesini azaltır. Bademler diğer fındıklardan daha yüksek seviyede protein ve lif içerir.

Araştırmacılar bademle zenginleşen diyetin kemik için kalsiyum almanın en iyi kaynağı olduğunu öne sürüyorlar. Antep fıstığı, Chia tohumu, Badem ve yerfıstığı bir çeşit fındıktır. Bu fındık artrit hasta tarafından kullanılabilir.

Sonuç:

Yapılan araştırmalara veya tıbbi araştırmacılara göre, artrit hastaları gıdadaki belirli maddeleri önlemek zorunda değildir. Onlar için özel bir diyet planları yok. Artrit hastalığını iyileştirmek veya kemiğe kalsiyum sağlamak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için faydalı olan önemli şeyleri veya eşyaları kullanırlar. Gösterilen semptom ve belirtiler, bir kişinin artrit veya kemik iltihabı, kemik şişmesi, iştahsızlık, bez sorunları, terleme, kilo kaybı ve uyku bozukluğu şikayeti olup olmadığını kolayca tespit edebilir.

Artrit ayrıca vücudun diğer organlarında karaciğerin büyümesi gibi fonksiyon bozukluklarına da neden olur. Aynı zamanda akciğer sorunlarına da neden olur. Böbrek ağrısı nedeniyle, bu da idrara çıkma sürecini yavaşlatır ve ağrılı hale geldi. Hastalar hali hazırda yeteri kadar ağırlığa sahipler, artritte kemiklerine baskı hissediyorlar. Günlük egzersiz yaparak ve diyetinizdeki artrit hastalarını kontrol ederek problemlerini% 40’a kadar iyileştirebilirler. Kilo kaybı onları sağlıklı tutacak.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.