Armut Kabızlığa İyi Gelirmi Ve Bebeklerde Armut Kabızlık Yaparmı?

  • Genel Sağlık
  • Armut Kabızlığa İyi Gelirmi Ve Bebeklerde Armut Kabızlık Yaparmı? için yorumlar kapalı
  • 1.021 kez görüntülendi

Armut sorbitol ve lif açısından zengin içeriği ile kabızlık yapan değil kabızlığa iyi gelen bir meyvedir. Uzmanlar lif oranı yüksek bir beslenme programı ile kabızlığın önlenebileceğini bildiriyorlar. Armutun lifinden maksimum istifade edebilmek için armutları kabuğu ile birlikte yiyin. Meyveleri kabızlıktan kurtulmak amacıyla tükettiğimizde aç karına özellikle sabahın ilk saatlerinde midemiz boşken yemek doğru olur.

Diyetisyen Büşra Totan (Armut kabızlığa iyi gelir mi?) sorumuzu şöyle cevaplıyor; (Çözünebilir posa türlerine fruktooligosakkaridler denir. Fruktooligosakkaridler dışkının bağırsaktan geçişini kolaylaştırır ve bağırsaktaki yararlı bakteri yapısını korurlar. Armut ve elma bu kimyasalı içerdiklerinden kabızlık sorunu yaşayan kişilerin beslenmelerinde mutlaka yer almalıdır.)

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Ünlütürk, armutun kabızlığı önlediğine dair bize şu bilgileri veriyor; (Armut en önemli lif kaynaklarındandır. Bu meyve ayrıca B2, E vitamini ile potasyum ve bakır gibi vücudumuz için gerekli vitaminlerden oluşur. Armutta yüksek miktarda suda kolaca çözünebilen pektin adlı madde bulunur. Pektin bağırsakların çalıştırılmasında çok etkilidir, kabızlık sorununun giderilmesini sağlar.)

Diyetisyen Dilara Koçak, kabız olan kişilere bol bol armut, karpuz ve kavun yemeyi tavsiye ediyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Ela Tahmaz, çocuklarda kabızlık hakkında şu bilgileri veriyor; (Kabız olan çocuklarınızın beslenmesine mutlaka kayısı, erik ve armutu dahil edin. Bu meyvelerdeki lifler sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.)

Armut bebeklerde kabızlık yapar mı? Dr. Yasemin Bradley, kabız olan bebekler için armutu tavsiye ediyor. Dr. Bradley bize bu konuda şu bilgileri veriyor;

Bebeklerde kabızlık genelde anne sütü kesilip mamaya geçince başlar. Bebeğiniz ek gıdaya geçmişse ve kabızsa doktorunuzdan onay alarak günlük beslenmesine ek olarak 60-120 ml. arası armut suyu verebilirsiniz. Bebek katı yiyeceklere geçtiyse armut püresi yedirmekte kabızlıktan kurtulmak için yardımcı olabilir.

Haftadan üçten az gerçekleşen dışkılama kabızlık olarak tanımlanabilir. Kabızlığın giderilmesi için hemen kimyasal ilaçlara başvurmak yerine doğal yöntemler de denenebilir. Bunlardan biri de armut suyu içmektir. Armut suyu hem lezzetlidir hem de kabızlığı tedavi etmeye yardımcı olur. Günde 1-2 bardak armut suyu içerek kabızlıkla doğal yoldan mücadele edebilirsiniz.

Sorbitol kabızlığın giderilmesinde önemli rolü olan bir maddedir. Baylor Üniversitesi tıp merkezi elma suyunda 1 gr. sorbitol olduğunu bildiriyor. Şeftali suyunda bunun iki katı, armut suyunda ise 4 katı sorbitol bulunur.

Armut Gaz Ve İshal Yaparmı? Uzman Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

Üzüm Gaz, Kabızlık Veya İshal Yapar mı? Uzman Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

Et Kabızlık, İshal Ve Gaz Yaparmı, Et Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Tıklayınız

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.