Alzheimer Hastalığı(Demans-Bunama) Nedir?

  • DAHİLİYE
  • Alzheimer Hastalığı(Demans-Bunama) Nedir? için yorumlar kapalı
  • 1.427 kez görüntülendi

Alzheimer Hastalığı(Demans-Bunama) Nedir?

Bu konumuzda sizlere genellikle yaşlılarda nükseden Alzheimer hastalığı nedir ve buna ek olarak belirtileri nelerdir gibi birçok soruya cevaplar sunacağız. İnsanların birçoğu yaşlandıkça hatırılar ve benzeri birçok farklı şeyi unutmaya başlar. Alzheimer veya benzeri farklı bir hastalıkla birlikte ise bu durum ileri dereceye nüksederek daha fazla şiddetli bir unutkanlık durumu söz konusu olmaktadır. Belirtileri ile birlikte bu durum zamanla daha fazla kötüleşerek farklı konuları da meydana getirebilmektedir. Bu kapsamda hastalığa maruz kalan kişi ve onunla birlikte yaşamakta olan kişi veya kişiler için zorlu bir süreç söz konusu olmaktadır. Alzheimer hastalığının halk dilinde veya anlaşılabilir bir dil ile tanımlanması “bunama” yani demansı olmaktadır.

Demans, doktorlar tarafından yapılan araştırmalar neticesinde insanoğlunun beyin fonksiyonlarının düzgün çalışmaması ile birlikte nelerin yaşandığını tanımlamak için kullanılan bir isimdir. Bu çerçeve içerisinde yer alan felçlik durumu da “vasküler demans velewy” cismini taşıyan bir demans türü olmaktadır. Demans bir hastalık türü olmakla birlikte sadece yaşlılarda değil, birçok yaş aralığında görülebilecek hastalıktır. Fakat genel olarak yapılan araştırmalar ve testler neticesinde bu hastalık yaşlı kişilerde daha fazla kendini göstermektedir. Alzheimer hastalığına çok daha genç yaşlarda da görülme durumu vardır, fakat bu durum çok nadir bir seviyede bulunuyor.

Alzheimer-Hastalığı-hakkında-bilgiler Alzheimer Hastalığı(Demans-Bunama) Nedir?

Alzheimer(Demans-Bunama) Belirtileri Nelerdir?

Alzheimer hastalığının belirtileri arasında ilk olarak bilinen hafif derece unutkanlık durumudur. Hastalığın ilk evrelerinde bir takım kişiler daha dün neler yaptığına dair hatırlamakta güçlük çekmektedirler. Kişiler dışarı hayatlarında kaybola riskine uğrayabilir ve kolayca kafaları karışabilmektedir. Hatta öyle bir durum söz konusu olabilmekte ki, kişiler günlük ihtiyaçları dahilinde yer alan uyuma, yeme, tuvalet ihtiyacı ve daha birçok şeyi kolaylıkla unutabilmektedirler. Ailenin en yakın fertlerini dahi tanımayabilir ve kişileri yabancı olarak algılayarak kendisine zarar verebileceği kanısına varabilmektedirler. Bu kapsamda Alzheimer hastaları gerek kendileri için, gerek ise kendisine bakan kişiler için zor durumlar yaşatabilmektedirler. Bu hastalık genellikle yavaş yavaş ilerleyen bir türdür. Genel olarak arkadaşları veya daha yakın çevresi tarafından ilk olarak tespit edilen bu rahatsızlık neticesinde en yakın hastaneye giderek alanında uzman bir doktorun muayenesinden geçmek daha sağlıklı bir adım olmaktadır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.