Altıncı Hastalık Döküntüsü Nedir Kaç Gün Sürer?

  • HASTALIKLAR
  • Altıncı Hastalık Döküntüsü Nedir Kaç Gün Sürer? için yorumlar kapalı
  • 1.447 kez görüntülendi

Altıncı Hastalık Döküntüsü Nedir Kaç Gün Sürer?

Altıncı Hastalık Döküntüsü Nedir Kaç Gün Sürer?

Daha çok 6 ay ila 3 yaş aralığındaki çocuklarda görülebilen ve toplumda hakkında bilgisi pek bulunamayan bir çocuk hastalığı olarak altıncı hastalık döküntüsü 3 veya 4 gün süreli olarak yüksek ateş ile seyir eden ve ateş sonrasında pembemsi küçük çaplı deri döküntüleri lekelerinin meydana gelmesine neden olan virüs kaynaklı olan bir tür deri rahatsızlığıdır. Birçok belirtiler gösteren altıncı hastalık döküntüsü belirtilerini göstermesi ile birlikte bireylerde huzursuzluk oluşumuna zemin hazırlayabilmektedir.

Altıncı Hastalık Döküntüsü Belirtileri İse Şunlardır;

  • Yüksek ateş meydana gelmesi
  • El ve ayaklarda hafif düzeyde morarma ve titreme meydana gelmesi
  • Ateş oluşumuna bağlı olarak vücutta kasılmalar ve havale meydana gelmesi
  • Rahatsızlığın ağırlaşması durumunda ise, baş ağrısı, kusma, dalgınlık ve bulantı meydana gelmesi
  • Cilt yüzeyinde kuruluş meydana gelmesi
  • Gözlerde hafif düzeyli olarak içe çökme durumu meydana gelmesi gibi birçok belirtiler altıncı hastalık döküntüsünde görülmektedir.

Altıncı Hastalık Döküntüsü Kaç Gün Devam Etmektedir?

Genel itibariyle 7 günlük bir etkiye sahip olan altıncı hastalık döküntüsü bu süreç içerisindeki ilk ilk zaman diliminde yani ilk 3-4 gün boyunca ateşlenme dönemi ve geriye kalan 2-3 günlük süreçte ise, vücutta döküntü süreci olarak tamamlamaktadır.

Altıncı Hastalık Döküntüsü Rahatsızlığı Nedenleri Nelerdir?

Ana etkeni Herpes virüs tip6 adını alan bir vürüs olan altıncı hastalık döküntüsüne maruz kalan çocukların bu hastalığa karşı ne yazık ki yaşam boyu olarak bağışıklık kazanması da söz konusu olabildiğinden, hastalığın ilk belirtisinde vakit kaybedilmeden doktora başvurulması bu açıdan oldukça önemlidir.

Altıncı Hastalık Döküntüsü Daha Çok Ne Zaman Görülmektedir?

Çocuk hastalıklarından olan altıncı hastalık döküntüsü belirgin özelliklerinden biri de daha çok kış aylarında etkisini göstermesidir. Dolaysıyla da, çocukların altıncı hastalık döküntüsü hastalığı tehlikesine karşı özellikle kış aylarında sıkı bir şekilde korunması önem arz etmektedir.

Altıncı Hastalık Döküntüsü Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Öncelikle hastalığa bağlı olarak oluşan ateşlenmenin düşürülmesi amacıyla Parasetamol adındaki etkili ilaç uygulanarak, tedaviye ek olarak da, hastanın bol miktarda sıvı tüketmesi, hastanın özel olarak yakın takibe alınması gibi farklı tedavi seçeneklerine de başvurulmaktadır. Ayrıca henüz altıncı hastalık döküntüsü hastalığı tedavisinde herhangi bir aşı uygulamasının da bulunamadığını belirtmekte fayda görmekteyiz. Önemli bir bebek hastalığı olan altıncı hastalık döküntüsü tedavisi sürecinde bir müddet boyunca hastane yatışı söz konusu olmaktadır.

Altıncı Hastalık Döküntüsü Rahatsızlığında Doktora Ne Zaman Başvurulmalıdır?

Altıncı hastalık döküntüsünde evebeynlerin bebeklerinde yukarıdaki belirtilerden ilkini görmesi durumunda hemen çocuk hastalıkları uzmanına başvurması hastalığın daha kısa süreçli olarak teşhis ve tedavi edilmesi açısından önem arz etmektedir. Toplumun önemli bir bölümü tarafından yabancı kalınan çocuk hastalıklarından altıncı hastalık döküntüsü rahatsızlığı tedavisi yapılamaması durumunda ciddi sonuçların söz konusu olabileceğini de belirtmekte fayda görmekteyiz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.