Akağaç Çayının Faydaları, Akağaç Şurubu, Diyet, Neye İyi Gelir

  • ALTERNATİFTIP
  • Akağaç Çayının Faydaları, Akağaç Şurubu, Diyet, Neye İyi Gelir için yorumlar kapalı
  • 1.001 kez görüntülendi

Akağaç Çayının Faydaları, Akağaç Şurubu, Diyet, Neye İyi Gelir

Her mevsim değişik renkli yaprakları ile göz alıcı bir görüntüye sahip olan Akağaç ılıman iklim kuşağında yetişebilen bir ağaç türüdür. Genellikle bu ağacın yetiştiği bölge Kuzey Yarın Küre olarak karşımıza çıkar.

Işığın bol olduğu yerlerde yaşamayı seven bir bitkidir. Yarı gölgeli yerlerde de yaşayabilir. Sonbahar ve Kış mevsimlerinde sarı ve kırmızı yaprak renklerine sahip olurken Yaz mevsimlerinde ise ağacın yapraklarının yeşil olduğu görülür. Ağacın çiçeklerinin ise birbirinden renkli olduğuna rastlanılabilir.

Sarı, yeşil, beyaz veya mor renkte olan yapraklar göz alıcı özelliğe sahiptirler. Akağaç tohumları genel olarak Sonbahar mevsiminde oluşur. Kış mevsiminde yaşanılan don olayları Akağaç türlerinde olumsuz etki bırakır ve bu ağaçlar don olaylarında hemen boyunlarını bükerler.

Akağaç Nasıl Yetiştirilir?

Akağaçgiller familyasından olan bu ağaç türü Acer cinsindendir. Asya, Kuzey Amerika ve Afrika, Avrupa ağacın dağılım gösterdiği ülkelerdir. Ağacın dağılış gösterdiği bu bölgelerde aynı ağacın 150’den fazla türüne rastlamak son derece mümkün! 11 çeşidine ise ülkemizde rastlanılır. Akağaç çayının faydalarına geçmeden yetiştiği yerler, ve nasıl yetiştirildiği ile ilgili bilgi verecek olursak:

Ülkemizde bulunan Akağaç türleri şunlardır: Ova, Çınar Yapraklı, Kapadokya, Kafkas, Dağ, Tatarakçaağaç, Doğu, İtalyan, İran, Üçdilimli ve Dişbudak Akağacı olmaktadır. Avrupa,Akdeniz ve Kafkasya bölgelerinde dağılım göstermekte olan Porsuk Akağacı Türkiye’de Kuzeyden başlar ve Güney bölgelere doğru dağılım gösterir. Oldukça çok miktarda ülkemizde Porsuk Akağacı çeşidine rastlanılır.

Kırmızı renkte tatlı meyveleri bulunan ağacın zehirli ibre şeklinde yaprakları vardır. Porsuk Akağacının gelişiminin yavaş olduğundan bahsetmek gerekir. Ülkemizde 2000 veya 3000 yıllık Porsuk Akağacı çeşidine rastlamak mümkün! Yapraklarının zehirli olması özellikle hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan kişiler tarafından tehlike yaratır. Hayvanların Porsuk Akağacı çeşidinin bulunduğu bölgelere getirilmemesi gerekir.

Eşeyli tohum ve eşeysiz çeltik ağacın üreme şekillerindendir. Sonbahar mevsiminde sararan yapraklar toprağa dökülür. Akağaç yetiştiriciliği yapmak isteyen kişiler bu tohumların dolgun ve kuru olanlarını seçmelidirler.

Toplanan tohumların kanatlarından ayrılması gerekecektir ve ekim zaman olan İlkbahar mevsimine kadar serin ve kuru ortamlarda muhafaza edilmeleri önerilir. Bununla birlikte İlkbahar mevsimine kadar tohumların yastıklara dikilmesi de iyi bir muhafaza şeklidir.

Akağaç Çayının Faydaları

Şeker yerine kullanılabilir ve son derece sağlıklı bir bitkidir. Kanser hastalıklarından koruyucu özelliğe sahiptir. Vücutta baş gösteren iltihaplı hastalıkların iyileştirilmesi üzerine önemli bir rol oynar. Unutkanlık hastalığı yaşayan kişilerde kullanıldığında hafızayı güçlendirici etkisine rastlanılmıştır.

Doğal olarak içeriğinde bulunan anti oksidan etkisi sayesinde vücudun doğal bir şekilde temizlenmesini sağlar. Fosfor, magnezyum, çinko, demir, potasyum, riboflavin, kalsiyum ve mangenez bakımından zengin olan akağaç çayının faydaları saymakla bitmiyor. İdrar yollarında sıklıkla rastlanılan enfeksiyon hastalıkları kişilerin gece ve gündüz önemli oranda rahatsız olmalarına neden olan bir rahatsızlık türüdür. İdrar söktürücü olarak görev alan bu bitki kolayca boşaltım yapabilmeyi sağlar.

Deride oluşması muhtemel rahatsızlıklara iyi gelmekte ve vücudu  mikroplarından arındırmaktadır. Kemik erimesi bakımından tedavi edici özelliğe sahiptir. Cildin erken yaşlanmasına önlem oluşturur. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Kasların gelişimi üzerinde olumlu etkisi olan Akağaç çayı zayıflamanın daha kolay seyir etmesini sağlar. Anti aging etkisi ile vücutta ki serbest radikaller ile savaşmaktadır.

Akçaağaç Şurubu Nasıl Yapılır?

Kanada’nın bayrağında bir simge olarak yer alan Akağaç veya Akçaağaç yaprak şekli Akçaağaç şurubunun Kanada’dan geldiğinin habercisi olmaktadır. Doğal bir şeker olan Akçaağaç şurubu nasıl yapılır özellikle diyabet hastaları için merak konusu olabiliyor. Akağaç şurubunun elde edilmesinde bu ağaçlara bağlanılan kovalara ve yine ağaçların gövdelerine monte edilen musluklardan yararlanılıyor.

Kovalara dolan sıvının % 95!inin su olduğunu söylemek gerekir. Ancak bu sıvı kaynatıldığında ise değişik bir renge ve suya göre daha yoğun bir kıvama sahip olmaktadır. Pastalarda kullanılan maple bu ağacın bir mucizesidir. Elde edilen şurup ise yine maple şurubu veya çınar pekmezi olarak adlandırılır.

Doğal bir tatlandırıcı olması nedeni ile içerisinde glikoz ve fruktoz bulundurmaz. Elde edilen şurubun içerisinde sükroz adı verilen doğal bir tatlandırıcı vardır. 1 glikoz ve 1 fruktoz moleküllerinden oluşan sükroz disakkarit şeker bulundurur.

Akçaağaç Şurubu Nelere İyi Gelir?

Ülkemizde çınar pekmezi olarak da bilinen ve yılın yalnızca 3 ayında elde edilebilen Akçaağaç şurubu nelere iyi gelir hakkında çok sayıda nitelik sunuluyor. Şubat, Mart ve Nisan aylarında elde edilen organik olarak kaynatılır ve pekmezi elde edilir. Bu sıvı İsfendan çınarı gövdesinden alınabilmektedir.

Yalnızca bu 3 aylık dönemde üretilebilen şurup güçlü bir anti oksidan özelliğine sahip olması ile bilinir. Akçaağaç şurubu kanın temizlenmesinde mükemmel ve doğal bir anti oksidan olmaktadır. Vücutta ki toksinlerin atılmasını sağlar. Kasların gelişimini sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştırıcı özelliği vardır. Cilde iyi gelen şurup cildin iyileşmesi üzerinde etkilidir. Mide sorunları yaşayan kişilerin mide problemlerini hafifletici etkiye sahiptir.

Gaz ve şişkinlik gibi sorunlara iyi gelir. Bir Üniversite’de yapılan araştırmaya göre yulaf ile birlikte tüketilmesi halinde unutkanlık hastalığı olan Alzheimar hastalığı üzerinde hafıza güçlendirici etkisinin olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Akçaağaç Diyeti

Çınar pekmezi veya maple şurubu olarak bilinen Akçaağaç şurubu zayıflatır mı kilo ile başı dertte olan kişilerce merak edilen bir konudur. Akçaağaç diyeti ile zayıflamak kilo vermek isteyenler üzerinde oldukça etkilidir. Özel olarak hazırlanan diyet listelerine bu şurubun eklenmesi ile önemli oranda kilo verildiğinin farkına varılabilir.

Metabolizmanın hızını artıran şurup kilo vermeyi de hızlandırıcı etkiye sahiptir. Bununla birlikte diyet yaparken karşı karşıya kalınan tatlı krizlerinin de maple şurubu ile giderilmesi sağlanır. Doğal bir tatlandırıcı olan bu şurup vücuda hiç şeker almadan diyetten tat alınmasına yardımcıdır. Birkaç günlük tüketimden sonra beyaz şeker veya tatlı ihtiyacı önemli oranda azalacaktır.

Şekerin neden olduğu kilo alımı da bu uygulama ile azalır ve daha sağlıklı bir şekilde beslenmenin yolu da açılır. Eğer dondurma veya diğer tatlılar benim için vazgeçilmez diyorsanız beyaz şeker yerine bu şurubu tatlılarınızda kullanarak kalorisi düşük  yiyecekler elde edebilirsiniz. Yapay tatlandırıcılar ile karşılaştırıldığında vücuda dinçlik sağlayan bir formülünün olduğu bilinir.

Çay tüketimlerinde de bu sıvıdan yararlanılarak şeker tüketim oranı önemli ölçüde azaltılmış olacaktır. Bununla birlikte cildi gerdirmek için tonlarca para harcamaya gerek duyulmadan yine bu sıvıdan yararlanılarak cildin doğal bir şekilde gerginleştirilmesi sağlanır. Doğal bir detoks maddesidir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.