Ağız Sağlığı Nasıl Korunur?

Ağız Sağlığı Nasıl Korunur?

Ağız sağlığını korumak için neler yapmalıyız?
Ağzımızı hiç şüphesiz hem iletişim aracı hemde yemek yeme aracı olarak kullanıyoruz. Ağız sağlığı çok önemli bir rol oynuyor insan vücudunda. Midemize giren ne varsa önce buradan geçmek zorundadır. Ağız sağlığı dendiği zaman diş sağlığı diş sağlığı gelmeli. Dişlerin yapısı, dizilişi, sağlıklı olup olmadığı, yediğimiz besinlerin öğütülme aşamasında dişlerimizin ne kadar önemli bir rol oynadığının farkında mısınız? Dişlerimizin olmadığını düşünün hazım ve sindirme işlemini ne ile yapacaktık. Ağzımızı bizler ne kadar temiz tutarsak tutalım her şey ağzımızdan vücuda girdiği için ağzımız pistir ve boğazımızda aynı şekilde.

Nefes borusu ve yemek borusunun birleştiği kavşak büyük bir yol ayrımıdır. Bu nedenle ağzımızı temiz tutmak bakteri üremesi açısından ve boğaz enfeksiyon hastalıklarına, gırtlak kanserine dahi davetiye çıkarmamak için ağız temizliğine özen göstermeli. Sigara, içki alkol tüketiyorsak eğer bunları biran önce bırakmalı ağzımızdaki sinirleri bu işkenceden kurtarmak gerektiğini görmemiz gerek. Alkol alan insanlar dillerini uyuşturdukları için içkinin etkisiyle boğulma oranları içmeyenlere göre 7 kat daha fazladır. Alkol ve sigara insanın ağzındaki tüm dişleri alır ve çene yapısındaki bozulmalara dahi neden olur.

Ağızdaki gelişimi engelleyen ne varsa içki ve sigara ile sizler onu körüklemiş oluyorsunuz. Günde en az 2 kere dişler fırçalanmalı, en az 3 kere ağız çalkalanmalıdır. Yılda ortalama 350 adet istemeden de olsa ağzımızdan sinek yuttuğumuzu söylesek ne derdiniz. Evet tam 350 sineği yıl içerisinde farketmeden yutuyoruz. O yüzden ağız içi bakım ve temizlik çok önemlidir. Karşılıklı iletişimde bile ağız kokusu insanları birbirinden uzaklaştırmaya yeterde artar bile.

Ağız kokusu insanın ağzında oluşmaz o koku mideden gelir ve bizler o kokuyu ağzımız kokuyor olarak lanse ederiz. Toplumda böyle bilgi kirliliği oldu sürece ağız kokusunu giderici spreyleri satan satıcılar ve pazarlamacılar daha çok çok paralar kazanırlar. Siz siz olun ağzınızdan dişini çektirmeden önce 3 kere düşünün ve hekim seçimi konusunda çok titiz davranmaya özen gösterin..

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.