Ağız Kokusunun Nedenleri ve Tedavisi

Ağız Kokusunun Nedenleri ve Tedavisi

Tıbbi adı halitosis olan kötü ağız kokusu bazı durumlarda için oldukça utanç verici olabilir. Birçok kişi bu sorunun üstesinde gelmek için mentollü şeker ve sakızlara başvurur; fakat bu ürünlerin çoğu geçici çözümler sağlar.

Ağız kokusunun nedenleri nelerdir?
Bazı gıdalar ve sağlık durumları kötü ağız kokusuna neden olabilir. Birçok durumda kötü ağız kokusu doğru ağız hijyeni ile önlenebilir. Eğer bu yöntemler ağız kokunuzun giderilmesini sağlamazsa diş hekimine görünerek yardım isteyebilirsiniz.

Kötü ağız kokusunun birçok nedeni olabilir. İlk olarak yediğiniz gıdalar bu sorunu yaratıyor olabilir. Aşırı yağlı gıdalar tüketmek ve soğan ve sarımsak gibi besinlerin tüketimi ağız kokusunun ortaya çıkmasına yol açabilir. Ağız hijyeninin korunmaması ve dental problemler de ağız kokusuna neden olabilir. Eğer dişlerinizi düzenli olarak fırçalamazsanız yemek artıkları diş aralarında birikerek ağız kokusu yapabilir. Bunun yanı sıra çürük dişler de ağız kokusunun diğer önemli bir nedenidir.

Ağız kokusu bazı durumlarda belli hastalıkların belirtisi olabilir. Diyabet, karaciğer sorunları ve böbrek rahatsızlıkları ağız kokusuna yol açabilir. Ayrıca yüksek kan basıncı gibi bazı rahatsızlıkları önlemek için alınan ilaçlar da bu sorunu doğurabilir. Ağız kokusuna neden olan en önemli faktörlerden birisi de tütün tüketimidir. Tükün ürünleri tüketenler ağız kokusu sorunu ile oldukça sık karşılaşırlar.

Eğer ağız kokusu problemiz varsa ilk olarak ağız sağlığınıza dikkat ederek gerekli temizlikleri yapmanız gerekir. Her gün mutlaka dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın, diş ipi yapın ve gargara kullanın. Bunun yanı sıra gün içerisinde bol bol su için. Ayrıca alkol ve sigara gibi alışkanlıkları en aza indirmek veya tamamen bırakmak da ağız kokusu sorununuzun ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.