Ağız Kokusunun Nedenleri-Ağızda Koku Neden Olur?

Ağız Kokusunun Nedenleri-Ağızda Koku Neden Olur?

Ağız kokusu hemen herkesin başına gelebilen bir ağız sağlığı problemidir. Aslında ağız kokusu kendisi bir hastalık olmayıp bir takım hastalıkların belirtisi olarak görülmektedir. Ağız kokusunun yol açtığı kötü koku şikayeti günlük yaşamda bizlerin sosyal bir takım sıkıntılar yaşamamıza da neden olabilmektedir Ağız kokusunun sebep olduğu sosyal problemler biyolojik problemlerden daha fazladır. Ağız kokusu aslında biyolojik bir hastalık olmaktan çok bir sosyal sorun olarak görülebilir. Aslında ağız kokusu insanların başkaları ile olan sosyal ilişkilerini olumsuz yönde etkilemeseydi hastalık olarak bile adlandırılmayacaktı. Ağız kokusunun nedenlerine bakıldığında her 10 ağız kokusu şikayetinden 9 u ağız içi sorunlardan dolayı ortaya çıkmaktadır. Ağız kokusunun olası diğer nedenleri ise mide-bağırsak rahatsızlıkları veya üst solunum yolu rahatsızlıkları kaynaklı olmaktadır. Ağız kokusunun kişisel imajı olumsuz etkilediğinden bahisle ağızda koku şikayeti olan kişilerin hiç zaman kaybetmeden buna sebep olan nedenleri bularak o nedenleri gidermeye yönelik bir tedavi uygulatması faydalı olacaktır.

Ağız kokusu nedeniyle ilk önce bir hekime gitmede fayda vardır. Hekim, ağızda oluşan bu kötü kokunun nedenlerini araştıracak ve bulacaktır. Bundan sonrasında ağız kokusunun sebebi de tespit edildikten sonra sıra bu nedeni elimine edecek tedavi seçeneklerini uygulamaya koymaya gelecektir.

Ağız kokusu tedavisi günümüzde sebebine bağlı olarak çok basit bir tedavi süreci sonrasında yok edilebilmektedir. Bunun için öncelikle ağızda kötü kokunun olası nedenlerini incelemek gerekecektir:

1) Diş çürükleri ağız kokusuna yol açar mı:

Ağır kokusunun en sık ve yaygın görülen nedeni dişlerde bakterilerin meydana getirdiği çürümelerin yol açtığı kötü kokulardır. Bu durum ilerledikçe ağız kokusu da şiddetlenmektedir.

2) Diş eti ve çene kemiği hastalıkları: Diş etlerinde görülen iltihaplar da zamanla ağız kokusuna neden olmaktadır. Bu durum hem diş eti çekilmesi meydana getirmekte hem de dişetleri çevresindeki iltihabi akıntılar neticesinde ağız kokusu şikayeti oluşmaktadır. Öte taraftan çene kemiğinde görülen kemik iltihapları da ağız içi kokularına neden olmaktadır.

3) Ağız hijyenine yeterli özenin gösterilmemesi de ağız kokusunun yaygın nedenleri arasındadır. Bu bakımdan ağız hijyenine gerekli özeni göstermek şarttır.

4) Devamlı görülen ağız kuruluğu: Ağız kuruması şikayeti de ağızda koku yapan bir etkendir

4) Kokulu besinler tüketimi ağız kokusuna yol açabilir

5) Sigara içmek ağız kokusunun en sık görülen nedenleri arasında olup bundan kurtulmak tamamen bizim insiyatifimizde olan bir şeydir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.