Ağız Kokusu Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

Ağız Kokusu Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

Ağız kokusundan daha utanç verici ne olabilir? Kimse bunu duymaktan hoşlanmaz ancak ağzının koktuğunu bilmemek daha kötüdür… İnsanların sizinle konuşurken kafalarını çevirmelerinden daha kötü bir şey olabilir mi? İnsanlar, onlara söylemekten çekindiği için milyonlarca insan, ağzının koktuğundan haberi yok. Nefesinizin koktuğunu söyleyecek kadar cesur bir arkadaşınız olmayabilir. Bazen yedikleriniz, diş hastalıkları, sigara ya da çeşitli faktörler ağız kokusuna neden olabilir. Genellikle ağzınızda iltihaplanmaya neden olan ve zararlı kokuları veren bakteri oluşumundan kaynaklanır.

Dişlerinizi sürekli fırçalamamanız durumunda, ağız kokusu oluşması hiç de şaşırtıcı değildir. Kronik bir ağız kokusu, bir kişinin kendine olan saygısını kaybetmesine neden olabilir ve günlük hayatını olumsuz etkileyebilir. Ağız kokusunun en yaygın nedenleri; diş boşlukları, diş eti hastalığı, kötü oral hijyen, kaplanmış dilde (çoğunlukla iltihap nedeniyle dilde beyaz veya sarı bir kaplama) bir takım şeyler ağız kokusuna neden olabilir. Neden kaynaklanırsa kaynaklansın, ağız kokusu problemini problemini çözmenin yolları olduğu için umutsuz olmayın! Altta yatan bozuklukları düzeltmeye çalışın. Aşağıda, ağız kokusu ile ilgili çözüm önerilerini bulabilirsiniz.

Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Bol Bol Su İçin

Ağızda oluşan bakterilerin en büyük düşmanı, kendi tükürüğünüzde bulunan oksijendir. İçme suyu, daha fazla tükürük oluşturmanızı sağlar. Bu da, ağız kokusunun oluşumunu önler.

Dilinizi Fırçalayın

Her sabah, kokuya neden olabilecek bakteri, mantar ve ölü hücreleri azaltmak için dilinizi, yumuşak bir diş fırçası ile fırçalamayı ihmal etmeyin.

Gargara Yapın 

Bazı gargaralar, ağız kokusunu önlemekten daha fazlasını yapar. Plakı azaltmak ve diş eti iltihabını önlemek için ağız kokusu oluşturabilen setilpiridinyum klorür gibi antiseptik ajanlar içerirler.

Sebze Tüketin
Kereviz ve salatalık gibi lifli sebzeler, ağzınızda kokuya neden olan bakterileri temizleyen tükürük üretimini artırır. Aslınızda dilinizin üzerinde 1.5 dakika boyunca salatalık tutmak, ağzınızdaki kokuyu alır.

Şekersiz Sakız Çiğneyin
Şekersiz sakız da yine tükürükle ilgili. Şekersiz sakız, tıpkı salatalık gibi tükürük üretimini artmasını sağlar. Bu da, ağzınızda kokuya neden olan bakterilerin oluşmasını engeller.

Ağız Hijyeni Sağlayın
Dişlerinizi her gün 2-3 kez fırçalayın. Dişlerinizi fırçalarken dilinizi de fırçalamayı unutmayın. Diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin. Bunların yanında yılda en az iki kez diş doktoruna görünmeyi ihmal etmeyin.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.